Meest gestelde vragen

Vragen over de praktijk en/of werkwijze:

Voor wie is de begeleiding van een gewichtsconsulent bedoeld?
De begeleiding is bedoeld voor mensen met onder- of overgewicht vanaf 18 jaar. Is er sprake van een gezondheidsprobleem zoals extreme obesitas of diabetes, verwijs ik u door naar een dietist. 

Kan ik ook ter plekke na een consult pinnen/contant betalen?
Pinnen is helaas niet mogelijk in de praktijk. Een contante betaling is mogelijk, maar het heeft de voorkeur het bedrag over te maken op NL88 INGB 0008 0700 97 t.n.v. R. Visser

Kan ik ook terecht als ik graag wil aankomen?
Ja, samen kunnen we naar het voedingspatroon kijken. Wellicht is de energiebalans niet in de juiste balans waardoor aankomen niet lukt. Omdat het percentage van mensen die willen afvallen hoger ligt, is veel van de informatie op mijn website gebaseerd op mensen die willen afvallen. Mensen die willen aankomen zijn net zo welkom. 

Is het mogelijk tijdens de consulten iemand mee te nemen?
Als u zich beter op uw gemak voelt met iemand naast uw zijde, is het geen enkel probleem om iemand mee te nemen. Dit kan een partner, familielied of vriend(in) zijn. Soms wilt men meer begrip van hun partner tijdens het afvallen. De partner betrekken bij de consulten, kan hier een begin van zijn.
Kleine kinderen mogen ook meegenomen worden tijdens de consulten, er is speelgoed aanwezig. Het is verstandig om tijdens de intake geen kinderen mee te nemen.

Is er een minimaal aantal consulten die ik moet afnemen?
Nee, we gaan net zo lang door tot u zelf wilt stoppen. Dit kan al na twee keer zijn of na tien keer. Hier zit geen minimum of maximum aan verbonden.

Kan ik de consulten door mijn zorgverzekeraar laten vergoeden?
Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulten Nederland waardoor de meeste zorgverzekeraars mijn consulten vergoeden. Voor meer informatie kunt u op de pagina vergoedingen kijken. 

Is er een verwijzing van de huisarts nodig?
Nee, er is geen verwijzing nodig. Iedereen is welkom in mijn praktijk. Ook zullen zorgverzekeraars mijn consulten vergoeden zonder verwijzing.

Ik ben zeer slecht ter been. Is een thuisbezoek ook mogelijk?
Een bezoek bij u thuis behoort tot de mogelijkheden mits u binnen een straal van vijf kilometer van de praktijk woont. Woont u verder dan vijf kilometer? Dan reken ik een toeslag van vijftig cent per extra gemaakte kilometer. U hoeft niet perse slecht ter been te zijn om van een thuisbezoek gebruik te maken. Mensen met bijvoorbeeld sociale angsten of simpelweg weinig tijd kunnen hier ook gebruik van maken.

Algemene vragen:

Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een diëtist?
Een gewichtsconsulent begeleidt mensen met onder- of overgewicht naar een gezonder gewicht. Een diëtist doet dit ook maar is vooral gespecialiseerd in voeding bij gezondheidsproblemen zoals extreme obesitas, schildklierafwijking of diabetes. Wanneer er een gezondheidsprobleem meespeelt, is een behandeling bij de diëtist de juiste keuze. Is dit niet het geval, kunt u terecht bij een gewichtsconsulent voor een persoonlijkere aanpak en meer tijd voor u als persoon.