Werkwijze

Ik werk volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.  De richtlijnen zijn gebaseerd op de huidige stand van de wetenschap. Ik bekijk iedere cliënt individueel en heb volledig de aandacht voor u als persoon. Ik vind het belangrijk dat er nog steeds met plezier en liefde wordt gegeten, ook tijdens het afvallen. Op deze manier houdt u het het langst vol en is het resultaat blijvend.

In mijn praktijk werk ik niet met maaltijdvervangers. Ik ga u leren andere keuzes te maken in uw voeding, zodat u hier de rest van uw leven baat bij heeft. Het welbekende jojo-effect zal niet plaatsvinden als u uw denkwijze en voedingspatroon leert te veranderen. Door middel van huiswerk opdrachten zult u inzicht krijgen in uw knelpunten, maar ook in uw sterkte punten. Uw zelfvertrouwen zal groeien en uw lichaamsbeeld wordt positiever.

P1130356_bewerkt.jpg

Via een eigen online portaal ontvangt u persoonlijke documenten/recepten, uw persoonlijke weekmenu's en kunt u ten alle tijden uw weeggegevens opzoeken.

Tijdens de consulten wordt u gemeten en gewogen. Uw middelomtrek wordt gemeten en uw gewicht en BMI worden bepaald. Ik meet ook het lichaamsvetpercentage en het visceraal vet (het vet rondom de organen). Hiervoor maak ik gebruik van een lichaamscompositiemeter.

P1130459_bewerkt.jpg

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Ga dan naar meest gestelde vragen of contact.

1. Kennismakingsgesprek

Dit gesprek is geheel vrijblijvend en gratis. U komt bij mij in de praktijk langs, zodat we kunnen kennismaken en ik mijn werkwijze aan u kan toelichten. De duur van dit gesprek zal ongeveer 15 minuten zijn. Het is mogelijk om direct na het kennismakingsgesprek een afspraak te maken voor een intake maar is niet verplicht. Heeft u geen behoefte aan een kennismakingsgesprek? Dat is natuurlijk geen probleem, dan kunnen we direct een afspraak maken voor het intake gesprek.

2. Intake

Tijdens de intake gaan we het voornamelijk hebben over uw huidige levensstijl. Er volgt een lichaams- en gewichtsanalyse en we zullen praten over uw voedings- en leefpatroon. Door middel van enkele vragenlijsten krijg ik een beeld van uw knelpunten.

Aan het eind van het gesprek krijgt u een voedingsdagboek mee (dit kan ook digitaal als daar uw voorkeur ligt), waarin u vier dagen bijhoudt wat u eet en drinkt. Dit voedingsdagboek levert u enkele dagen voor het volgende consult in. De duur van de intake is ongeveer 60 minuten.

3. Vervolgconsulten

Het eerste consult na de intake krijgt u uw behandelplan te zien welke ik heb opgesteld na het analyseren van uw voedingsdagboek en het intake gesprek. In de vervolgconsulten hierna gaan we het hebben over uw voortgang en eventuele knelpunten. Verder wordt u ieder consult gewogen en gemeten om uw proces bij te houden. U krijgt zelf een weegkaart mee naar huis zodat u het zelf ook goed in de gaten kan houden. Ook krijgt u huiswerk opdrachten mee indien dit nodig blijkt.

De vervolgconsulten zijn misschien wel de belangrijkste consulten. Het volhouden is namelijk vaak het probleem bij veel mensen.

Praten hierover is een belangrijk onderdeel in het proces van de verandering van uw voedings- en gedragspatroon. U bepaalt zelf hoeveel vervolgconsulten u wilt hebben. De duur van een vervolgconsult is ongeveer dertig minuten.

4. Weegmomenten

De weegmomenten zijn bedoeld voor een extra steuntje, na of tijdens het afvallen. Tijdens een weegmoment wordt u gewogen en gemeten. De weegmomenten kunnen naar behoefte na vervolgconsulten plaatsvinden of tussen de vervolgconsulten door. De duur is ongeveer vijftien minuten.

5. Digitaal contact

<p>Digitaal contact is tussen consulten door onbeperkt en gratis.</p>